aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

R
?

rabdomiosarcom La copii cel mai frecvent tip de sarcom al părţilor moi îşi are originea în muşchii striaţi - cei care mişcă oasele. Acest tip de sar

A
?

autism Autismul este o tulburare neurologica care afecteaza dezvoltarea copilului si capacitatile acestuia de comunicare orala si nonverbala, restrangandu-i interactiunile sociale si cent

D
?

dinti natali Sunt dinti prezenti in cavitatea bucala in momentul nasterii.
Intrebari frecvente
Trebuie sa iau antibiotic?

Rezistenţa la antibiotice reprezintă o ameninţare serioasă la adresa sănătăţii publice în întreaga lume, implicând protocoale mai complicate de tratament, riscuri mai mari de deces şi costuri suplimentare pentru sistemele de sănătate, a declarat marţi pentru AGERPRES, dr. Amalia Fekete, director al Direcţiei de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii.

Aceasta a spus că un procent ridicat al infecţiilor nosocomiale sunt cauzate de bacterii foarte rezistente, precum stafilococul auriu şi enterococul.

Infecţiile nosocomiale produc internări prelungite, handicap pe termen lung, creşterea rezistenţei la agenţi microbieni, costuri masive pentru sistemele de sănătate, cheltuieli ridicate pentru pacienţi şi familiile lor şi un număr ridicat de decese. Dr. Amalia Fekete a arătat că aceste infecţii fac cele mai multe victime în secţiile de terapie intensivă.

Ultimele rezultate ale Eurobarometrului privind atitudinile şi practicile populaţiilor din Uniunea Europeană legate de antibiotice arată că referitor la cunoştinţele în ceea ce priveşte antibioticele, europenii se împart între avizaţi şi neinformaţi în proporţii echilibrate. Totuşi, o vastă majoritate de 83 la sută este conştientă de pericolele privind abuzurile de antibiotice.

România are cel mai mare număr de cetăţeni care au obţinut antibiotice fără ca ei să treacă pe la medic, 21 la sută. În 2010 s-au raportat 8.370 de cazuri de infecţii nosocomiale, adică 0,17 la sută din totalul de circa 4 milioane persoane internate.

Se consideră că există o subraportare a acestor infecţii, deoarece media ţărilor europene este de 5 -7 la sută, iar în secţiile de terapie intensivă se poate ajunge la 20 la sută.

Dr. Amalia Fekete atrage atenţia ca populaţia să folosească antibioticele numai la recomandarea medicilor şi numai pe cele eligibile pentru boala respectivă.

Ea a mai punctat faptul că din 2008 a început şi în România să se marcheze, în luna noiembrie, Ziua Europeană de Informare pentru Antibiotice, pentru informarea populaţiei privind utilizarea corectă a antibioticelor.

Dr. Victor Olsavszky, reprezentantul OMS pentru România, a declarat pentru AGERPRES că OMS a atras recent atenţia asupra consumului excesiv de antibiotice şi urmează să se aplice un plan de acţiune paneuropean pentru combaterea rezistenţei la aceste produse.

Sursa:Agerpres

 

articol publicat in : 21-03-2012
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.