aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

C
?

chimioterapia Chimioterapia este o utilizare sistemică a medicamentelor care tratează cancerul. Medicaţia se administrează în general, intramuscular sau intravenos.&Ici

R
?

ranula Este un chist mucoid al planseului bucal,intalnita in special la adolescentii si adultii tineri,mai frecventa la femei decat la barbati.Se mai numeste broscuta sau grenouillette.

T
?

Trichion Punct cutanat situat in partea superioara a fruntii ,pe linia mediana la trecerea dintre piele si par
Intrebari frecvente
Intarzieri ale eruptiei dintilor temporari

IMG_4349_2_resize.jpg
Eruptia dintilor temporari variaza in limite fiziologice foarte largi datorita ritmului biologic de dezvoltare al copilului si predispozitiilor genetice.
Factorii care determina variatii in limite normale ale dintilor temporari sunt:

1.Greutatea copilului la nastere-la greutate mai mica(subponderali)apar mai tarziu dintii temporari.

2.Sexul copilului- la baieti apar mai devreme decat la fete.

3.Influenta materna-varsta mamei mai inaintata creste varsta de eruptie.

4.Evolutia sarcinii si nasterea-copii nascuti prematur au intarzieri in eruptia dintilor temporari.

5.Apartenenta rasiala si etnica.

6.Starea socio-economica si nutritia-deficitul nutritional are impact puternic asupra incisivilor(primii dinti temporari care erup).

7.Unii factori de mediu-eruptie mai accelerata a incisivilor temporari la copii din tarile dezvoltate ale caror mame sunt fumatoare.

8.Predispozitii genetice-exista tendinte familiale spre o eruptie precoce sau tardiva fara a exista o semnificatie patologica.

Diferitele boli generale(lues congenital, rubeola prenatala, rahitismul, anumite boli genetice sau endocrine)pot determina intarzieri mai mari in ritmul de eruptie al dintilor temporari-de peste un an de zile.

Deficitul secretiei tiroidiene (hipotiroidism) determina intarzieri mari ale eruptiei dintilor temporari(de pana la 4 ani)- gradul de intarziere este direct proportional cu deficitul tiroidian.

 

articol publicat in : 12-01-2009
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.