aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

D
?

dentar de dinte,al dintilor,privitor la dinti.de dentist,care apartine dentistului,privitor la dentist.

Y
?

YAG laser YAG laser (sau laser ytriu - aluminiu -granat) este un tip de laser folosit in chirurgie pentru sectionarea tesuturilor.

G
?

Gonion Punct osos cel mai lateral ,inferior si posterior de la nivelul unghiului mandibular.
Intrebari frecvente
Cum pot sa-mi albesc dintii?



IMG_5632_resize.JPG
Toata lumea vrea sa aiba dintii albi, tineri, sanatosi, dar putini sunt cei care se preocupa cu adevarat de ei.
Culoarea dintilor este data genetic, ei avand forme, marimi, calitati ale smaltului si dentinei asemanatoare cu ale parintilor, caracterele ereditare putand da informatii despre ascendenti si descendenti in timp. In decursul vietii, dintii isi modifica si forma si culoarea. La tineri dintii au mai mult smalt, deci sunt mai albi pentru ca smaltul da nuanta frumoasa  dintelui, dentina fiind galbena. Prin folosire, in timp, ei se tocesc, smaltul se reduce, devin mai opaci, mai galbeni. Gingiile se retrag si dezgolesc radacina care, neavand smalt, da o culoare mai galbena .
O alta cauza a modificarii culorii dintilor o reprezinta alimentele colorate care, consumate repetat si fara a se lua masuri de igiena speciale, duc la modificarea culorii dintilor.
Un alt motiv care duce la modificarea culorii dintilor il reprezinta bolile acestora si tratamentele stomatologice incorecte.
Daca totusi dupa eliminarea tuturor motivelor care duc la culori urate ale dintilor acestia au inca o culoare inchisa, atunci se poate trece la o metoda de albire. Pentru albirea dintilor  este suficient sa mergem la stomatologie si sa scoatem piatra (tartrul dentar), deci un detartraj minutios,urmat si de un periaj  sau profijet cu substante pe care le alege medicul. O albire a dintilor mai accentuata, bine tolerata si pe care o recomand este metoda cu gel de albire si gutiere dentare care se va face tot sub supraveghere medicala. Nu se albesc dintii daca in gura sunt resturi radiculare, carii netratate, procese inflamatorii. Albirea dintilor se poate face intr-o gura sanatoasa, cu o alimentatie sanatoasa si cu o igiena bucala atenta.

 

articol publicat in : 09-12-2007
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.