aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

B
?

benzi de contur Sunt matrici transparente sub forma de banda din celuloid,poliester,polietilena,care au lungimi ,grosimi si latimi diferite.

D
?

dinti de lapte Dintii care le cresc copiilor in primii ani de viata si care cad mai tarziu,fiind inlocuiti cu dintii permanenti.

C
?

compozit dentar Compozitele dentare sunt materiale de obturatie fizionomice,utilizate atat pentru restaurarea dintilor frontali,cat si a celor laterali.Compozitele dentare sunt alcatuite din:o faz
Intrebari frecvente
Ce sa fac sa scap de respiratia urat mirositoare?

In acest caz nu este suficient sã indic doar clãtirile bucale cu diferite solutii antiseptice, ci se impune tratamentul etiologic al afectiunii bucale.
Totodatã, este necesarã diferentierea între halitozã, care presupune cauze generale (digestive si respiratorii, reducerea cantitatii de saliva indusã de alte boli sistemice), si halena bucala fetidã, care implicã în general prezenta de carii, afectiuni parodontale sau o igienã bucalã defectuoasã, cu placã bacterianã abundentã sau resturi alimentare în curs de descompunere.

Dacã nu se observã nici un indiciu local bucal, care ar putea determina halena bucala, pacientul va fi trimis la medicii specialisti din domeniul gastro-enterologiei, endocrinologiei sau pneumo-ftiziologiei.

În caz contrar, tratati cariile dentare, instituiti terapia parodontalã adecvatã si tineti o igiena oro-dentare riguroase.

Iaurtul neîndulcit poate ajuta în combaterea respiraţiei urât mirositoare, a cariei dentare şi afecţiunilor gingivale, conform ultimelor studii. Cercetătorii japonezi au constatat că un consum zilnic de iaurt reduce nivelul sulfidelor de hidrogen, un element determinant al mirosului neplăcut la nivelul cavităţii bucale (constatat la 80% din subiecţii voluntari examinaţi).

In medie, una din patru persoane suferă de respiraţie urât mirositoare, în vreme ce 19 din 20 prezintă afecţiuni gingivale într-un anumit moment al vieţii. Cea mai bună metodă de prevenire a respiraţiei neplăcute rămâne însă menţinerea unei igiene bucale riguroase.chiar si la copii.
Acest lucru implică periajul dentar corect de două ori pe zi cu paste de dinţi fluorizate, reducerea frecvenţei ronţăitului dintre mesele principale, folosirea aţei interdentare şi controlul stomatologic periodic.
 

articol publicat in : 09-12-2007
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.