aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

T
?

treponema denticola Treponema denticola: • Bacterii în formă de spirală din familia spirochete,anaerobe.• Foarte puternic proteolitice, invazive în cooperare cu alte ba

E
?

extirpare devitala Metoda chirurgicala prin care se indeparteaza pulpa dentara in totalitate, dupa insensibilizarea ei cu mijloace chimice.

S
?

scaun medic Scaun ergonomic prevazut cu piston hidraulic-ajustabil pe verticala, spatar ergonomic si roti autoblocante.
Intrebari frecvente
Care este legatura intre fertilitate si sanatatea orala?

Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să acorde o atenţie deosebită igienei orale, susţin oamenii de ştiinţă din Australia. Potrivit acestora, igiena orală precară este la fel de dăunătoare fertilităţii ca şi obezitatea, întârziind perioada de concepere cu aproximativ două luni, informează BBC.

Experţii în fertilitate, care s-au reunit în Suedia în cadrul unei conferinţe, au descoperit că femeile care sufereau de boli parodontale au reuşit să rămână însărcinate după aproximativ şapte luni, spre deosebire de perioada normală de cinci luni.

Specialiştii sunt de părere că problema de fond a acestei situaţii este reprezentată de o inflamaţie. Necontrolată, această inflamaţie poate declanşa o serie de reacţii în lanţ capabile să distrugă funcţionarea normală a organismului.

Boala parodontală a mai fost asociată şi cu bolile de inimă,diabetul de tip 2 şi avortul spontan, dar şi cu o calitate scăzută a spermei la bărbaţi.

Studiul realizat în Australia, care a implicat 3500 de femei, a dovedit că femeile cu boli parodontale au prezentat niveluri crescute ale markerilor de inflamaţie din sânge. "Până în prezent nu au existat studii publicate care să investigheze dacă bolile parodontale pot afecta şansa unei femei de a concepe un copil, aşa că acesta este primul raport care sugerează că afecţiunile de acest tip pot fi unul din numeroşii factori care ar putea fi modificaţi pentru a îmbunătăţi şansele unei femei de a rămâne gravidă", a declarat profesorul Roger Hart, de la Universitatea Western Australia, coordonatorul studiului.

Omul de ştiinţă precizează că femeile care încearcă să aibă un copil ar trebui să adauge şi o vizită la medicul dentist pe lista acţiunilor care includ stoparea fumatului şi a consumului de băuturi alcoolice, menţinerea unei greutăţi sănătoase şi administrarea de suplimente pe bază de acid folic.

"Pentru orice femeie care vrea să conceapă un bebeluş,verificarea stării de sănătate este un sfat de bun simţ", spune dr. Allan Pacey, expert britanic în fertilitate.

Bolile parodontale severe afectează circa 10% din populaţie.

Sursa:Gandul.info

articol publicat in : 10-07-2011
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.