aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

W
?

wheesing Respiraţie dificilă, însoţită de hârâit.

C
?

campul protetic Reprezinta totalitatea elementelor morfologice cu care lucrarea protetica prezinta raporturi de contact.Campul protetic este alcatuit din tesuturi dure si moi.Se diferentiaza:

U
?

uree Compus organic cristalin, principalul produs de degradare finala a proteinelor din organism: normal in sange 0.25-0.40 g ‰in urina 20-70g/24h. 
Dictionar stomatologic
Reumatismul articular acut(RAA)

Reumatismul articular acut este o afecţiune inflamatorie, probabil de natură autoimună, la nivelul articulaţiilor.

Afectează simultan mai multe organe, inclusiv inima, rinichii, tegumentul şi sistemul nervos central.

Simptome: simptome articulare variind de la artralgii (dureri articulare) la artrită (inflamaţia articulaţiilor); articulaţiile implicate sunt cele medii sau mari; afectarea articulară este migratorie; cardita este prezentă la 65% din bolnavi. Simptomele dispar după 3-4 săptămâni fără deformări permanente.

Tratament: medicaţie antiinflamatorie. Pacienţilor cu artrită se dau antialgice, celor cu aritmii cardiace se dau antiaritmice adecvate. Se recomandă prezentarea urgentă la medic.

Evoluţie: sechelele se înregistrează la nivel cardiac şi depind de severitatea carditei.
 

articol publicat in : 08-03-2008

Sfatul Dentistului va pune la dispozitie prin intermediul Dictionarului stomatologic explicatii ale termenilor medicali. Termenii din Dictionarul stomatologic sunt ordonati alfabetic. Prin utilizarea dictionarului puteti intelege mai bine exprimarile strict medicale si starea dvs. de sanatate.

Pentru a gasi explicatia pe care o doriti, apasati pe prima litera a cuvantului cautat sau puteti introduce      cuvantul respectiv in caseta din partea stanga si apasati butonul Cauta.

Filtreazaabcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.