aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

N
?

numerotarea dintilor Sunt mai multe sisteme de numerotare a dintilor,dar la noi cel mai folosit este  cel al FDI(Federatia Dentara Internationala).Acest sistem  pentru dintii permanenti utili

T
?

torque Torque-ul este o deplasare a radacinii dintelui in plan vestibulo-oral,in timp ce coroana dentara este mentinuta pe loc.Forta este repartizata pe toata suprafata radiculara,de part

H
?

hematom Este o acumulare de sange extravazat care apare datorita unui traumatism ce a provocat ruptura unor vase mai profunde si de calibru mai important.
Dictionar stomatologic
Prolapsul de valvă mitrală

Prolapsul de valvă mitrală este una dintre afecţiunile cele mai frecvente ale inimii. El apare atunci când cele două valvule care formează valva mitrală bombează în atriul stâng şi nu se închid etanş.


Valva mitrală este o structură care separă atriul stâng de ventriculul stâng.  În mod normal sângele trece din atriul stâng în ventriculul stang în timpul diastolei, valva mitrală fiind deschisă, apoi valva mitrală se închide şi sângele trece mai departe în aortă în timpul sistolei.
Când valva mitrală nu se închide perfect sângele trece din ventricul înapoi în atriu apărând aşa numita insuficienţă mitrală.Prolapsul de valvă mitrală afectează aproximativ 2 procente din populaţia adultă.


Manifestări clinice
Unii pacienţi pot fi asimptomatici toată viaţa, diagnosticarea acestei afecţiuni reprezentând o surpriză pentru ei.
Când apar simptome, acestea sunt foarte variate de la un pacient la altul.

Astfel poate apărea :
-ritm cardiac neregulat (aritmii)
-ameţeli
-respiraţie îngreunată (dispnee)
-oboseală
-tuse
-anxietate şi panică
-durere toracică care nu e datorată unei afecţiuni coronariene.
Cauza prolapsului de valvă mitrală nu este cunoscută. Poate fi ereditară, sau poate apărea în boala coronariană, boli ale ţesutului conjunctiv.
Tratament
La majoritatea pacienţilor afecţiunea este asimptomatică şi nu necesită tratament sau schimbarea stilului de viaţă. De asemenea nu produce scăderea speranţei de viaţă.
Tratamentul este necesar doar atunci când simptomatologia se agravează.


Complicaţiile care pot apărea sunt insuficienţa mitrală gravă, endocardită, trombembolii, aritmii. În caz de prolaps de valvă mitrală cu suflu sistolic este necesară profilaxia endocarditei bacteriene.

articol publicat in : 08-03-2008

Sfatul Dentistului va pune la dispozitie prin intermediul Dictionarului stomatologic explicatii ale termenilor medicali. Termenii din Dictionarul stomatologic sunt ordonati alfabetic. Prin utilizarea dictionarului puteti intelege mai bine exprimarile strict medicale si starea dvs. de sanatate.

Pentru a gasi explicatia pe care o doriti, apasati pe prima litera a cuvantului cautat sau puteti introduce      cuvantul respectiv in caseta din partea stanga si apasati butonul Cauta.

Filtreazaabcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.