aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

S
?

Subnazale Puct cutanat aflat la trecerea dintre filtrumul buzei superioare si columela in plan mediosagital.

D
?

dinti supranumerari Sunt formatiuni alcatuite din minim doua substante dentare care se formeaza in plus fata de numarul obisnuit de dinti.

A
?

anticariogen Substanta care neutralizeaza efectul unui agent cariogen.
Dictionar stomatologic
Gonoreea

Infecţiile gonococice afectează primar uretra la bărbar, vaginul şi colul la femei, mai rar cavitatea bucală şi rectul, având o evoluţie acută sau cronică, cu posibilitatea producerii de complicaţii uneori severe.

Constituie cea mai frecventă din bolile venerice, incidenţa lor fiind în uşoară creştere.  Se datoresc gonococului Neisseria gonorrhoeae, diplococ gram-negativ aerob dispus în perechi (sub forma a două boabe de cafea, adiacente prin feţele lor plane).

Între factorii care favorizează creşterea incidenţei, în afara celor socio-economice şi comportamentali, mai intervin incubaţia foarte scurtă şi capacitatea mare a gonococului de a deveni rezistent la diferitele antibiotice iniţial foarte active (ex. apariţia de suşe formatoare de betalactamază).


Manifestările clinice diferă în funcţie de sex.Apar infecţii genitale şi extragenitale.
Infecţiile gonococice extragenitale se pot produce la nivelul mucoasei oro-faringiene sub forma unei angine (banale sau asimptomatice) şi la nivelul mucoasei ano-rectale.

articol publicat in : 03-03-2008

Sfatul Dentistului va pune la dispozitie prin intermediul Dictionarului stomatologic explicatii ale termenilor medicali. Termenii din Dictionarul stomatologic sunt ordonati alfabetic. Prin utilizarea dictionarului puteti intelege mai bine exprimarile strict medicale si starea dvs. de sanatate.

Pentru a gasi explicatia pe care o doriti, apasati pe prima litera a cuvantului cautat sau puteti introduce      cuvantul respectiv in caseta din partea stanga si apasati butonul Cauta.

Filtreazaabcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.