![]() |
|
|
Dictionar stomatologic
Endocardita bacteriană este o infecţie a endocardului, membrană care căptuşeşte cavităţile inimii. Efectul acestei infecţii este lezarea sau chiar distrugerea valvelor inimii. Endocardita bacteriană apare atunci când sunt prezente bacterii în sânge (bacteriemie) la un pacient care are o leziune valvulară sau altă afectare a ţesutului endocardic. Anumite bacterii trăiesc în mod normal în organismul nostru de exemplu în gură, căile respiratorii superioare, intestin şi piele. Unele intervenţii chirugicale sau stomatologice pot cauza o scurtă bacteriemie, adică bacteriile pătrund în sânge prin leziunile provocate de intervenţia respectivă. Endocardita bacteriană se manifesta prin:
Endocardita bacteriană apare foarte rar la pacienţi fără afectare cardiacă. În general sunt supuşi riscului pacienţii care au o afectare cardiacă preexistentă cum ar fi: valvă metalică, episoade de endocardită în antecedente, afectare cardiacă în contextul unui reumatism articular acut, defecte cardiace congenitale, cardiomiopatie hipertrofică. Procedurile care cresc riscul de endocardită bacteriana sunt:
articol publicat in : 08-03-2008
Sfatul Dentistului va pune la dispozitie prin intermediul Dictionarului stomatologic explicatii ale termenilor medicali. Termenii din Dictionarul stomatologic sunt ordonati alfabetic. Prin utilizarea dictionarului puteti intelege mai bine exprimarile strict medicale si starea dvs. de sanatate. Pentru a gasi explicatia pe care o doriti, apasati pe prima litera a cuvantului cautat sau puteti introduce cuvantul respectiv in caseta din partea stanga si apasati butonul Cauta.
|