aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

C
?

compozitul hibrid Compozitul hibrid este compozitul care contine un amestec de umplutura de sticla sau cuart macinat (cu o dimensiune a particulelor la nivelul micrometric < 10 μm) si de

R
?

ranula Este un chist mucoid al planseului bucal,intalnita in special la adolescentii si adultii tineri,mai frecventa la femei decat la barbati.Se mai numeste broscuta sau grenouillette.

R
?

regurgitatie Revenirea alimentelor ingerate din stomac sau esofag, fara efort de varsatura.Se intalneste in esofagite si stenoze esofagiene, dar si in unele afectiuni gastrice (ulcer
Edemul pulmonar acut

Este un sindrom clinic caracterizat prin inundarea alveolelor pulmonare cu propria plasma ce determina o dispnee paroxistica severa.

Edemul pulmonar se produce atunci când presiunea crescută la nivelul capilarelor şi venelor pulmonare forţează lichidul să pătrundă în alveole. Drept urmare, plămânii se umplu cu lichid, fiind dificil pentru ei să aprovizioneze corpul cu oxigen şi să elimine dioxidul de carbon. Aceasta este o situaţie de urgenţă care necesită îngrijiri medicale imediate.
Edemul pulmonar este produs de obicei de probele cardiace precum un infarct extensiv sau o boală valvulară. Rareori, poate fi produs de o cauză non-cardiacă precum expunerea la altitudine sau o criză hipertensivă.

Simptomatologie:

  • dispnee (sufocare)
  • agitaţie, anxietate
  • eliminarea de spută rozacee, spumoasă
  • transpiraţii
  • paloare


Dispneea severă este simptomul principal al edemului pulmonar acut. Pacientul se simte ca şi cum s-ar sufoca sau s-ar îneca. Această senzaţie de sufocare este adeseori însoţită de anxietate şi nelinişte.
Alte semne şi simptome includ transpiraţii, paloare şi tuse însoţite de spută spumoasă, rozacee. La unii pacienţi lichidul pulmonar determină apariţia expirului prelungit (a astmului cardiac).
Radiografia toracică evidenţiază accentuarea desenului vascular pulmonar. Razele X nu traversează lichidul aşa uşor cum traversează aerul aşa că lichidul care a extravazat în plămâni este vizibil pe radiografia toracică.


Edemul pulmonar este o situaţie ameninţătoare de viaţă, care necesită spitalizare imediată şi tratament de urgenţă. Tratamentul tipic constă în suplimentarea aportului de oxigen. Dacă respiraţia este foarte dificilă poate fi necesară intubaţia traheală şi asigurarea ventilaţiei mecanice temporare.

 

articol publicat in : 04-01-2008
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.