aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

T
?

traheostomie Traheostomia este o operatie prin care traheea este fixata la piele dupa ce i s-a practicat un orificiu, pentru asigurarea respiratiei permanente pe aceasta.  

A
?

aerodontalgie Durere dentara care apare la scaderea presiunii atmosferice in timpul zborului cu avionul sau al ascensiunilor pe munte.

W
?

Wharton,canal Canalul excretor al glandei submandibulare,ce se deschide endobucal printr-un orificiu situat in vecinatatea frenului lingual,numit caruncula.
Dictionar stomatologic
Condrosarcomul

Condrosarcomul reprezintă o tumoră malignă care produce matrice cartilaginoasă.

Condrosarcomul primar este foarte rar. Debutează în centrul osului, la copii.

Condrosarcomul secundar debutează la nivelul unor defecte cartilaginoase benigne, cum ar fi exostoza (osteocondromul) sau encondromul. Condrosarcomul poate fi clasificat ca intra-medular, cu originea într-un encondrom, sau de suprafaţă, cu originea într-o exostoză. Condrosarcomul apare în decada a 5-a sau a 6-a de viaţă şi este mai frecvent la bărbaţi (în raport de 1,5 : 1). Este frecvent întâlnit la nivelul femurului, humerusului, coastelor şi pe suprafaţa bazinului.

Pacienţii cu boală Ollier (encondromatoză multiplă) sau sindrom Maffucci (encondromatoză multiplă şi hemangioame) sunt mult mai expuşi la riscul de a face condrosarcom decât populaţia normală, de cele mai multe ori în decada a 3-a sau a 4-a de viaţă.

articol publicat in : 23-02-2008

Sfatul Dentistului va pune la dispozitie prin intermediul Dictionarului stomatologic explicatii ale termenilor medicali. Termenii din Dictionarul stomatologic sunt ordonati alfabetic. Prin utilizarea dictionarului puteti intelege mai bine exprimarile strict medicale si starea dvs. de sanatate.

Pentru a gasi explicatia pe care o doriti, apasati pe prima litera a cuvantului cautat sau puteti introduce      cuvantul respectiv in caseta din partea stanga si apasati butonul Cauta.

Filtreazaabcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.