aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

I
?

infarctul miocardic acut Este o necroza zonala a muschiului cardiac,datorata ischemiei.

G
?

glosita dupa antibiotice Forma localizata  de candidoza in care limba apare congestionata, depapilata pe zone intinse, uneori pe fata dorsala.

H
?

hemofilia Hemofilia este o boală genetică cauzată de incapacitatea organismului de a produce factor VII sau IX, astfel fiind afectată coagularea sângelui.
Dictionar stomatologic
Compozit dentar

Compozitele dentare sunt materiale de obturatie fizionomice,utilizate atat pentru restaurarea dintilor frontali,cat si a celor laterali.

Compozitele dentare sunt alcatuite din:

  • o faza organica polimorfa,continua,constituind matricea
  • o faza anorganica,minerala dispersata,formata din particule de umplutura
  • agentul de cuplare care realizeaza unirea componentei organice cu cea minerala.

Ele in fuctie de modul lor de polimerizare pot fi:

  1. autopolimerizabile
  2. fotopolimerizabile
  3. dualpolimerizabile(auto si fotopolimerizabile).

 

articol publicat in : 25-10-2008

Sfatul Dentistului va pune la dispozitie prin intermediul Dictionarului stomatologic explicatii ale termenilor medicali. Termenii din Dictionarul stomatologic sunt ordonati alfabetic. Prin utilizarea dictionarului puteti intelege mai bine exprimarile strict medicale si starea dvs. de sanatate.

Pentru a gasi explicatia pe care o doriti, apasati pe prima litera a cuvantului cautat sau puteti introduce      cuvantul respectiv in caseta din partea stanga si apasati butonul Cauta.

Filtreazaabcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.