aboneaza-te
 email:      
Acasa
Intrebari frecvente
Noutati stomatologice
Dictionar stomatologic
Medic online
Medici stomatologi
Contact
email:   
parola:   
Cauta
Noutati stomatologice
Stomatolog in Germania

04
2013
22

Companie din Romania in colaborare cu clinici din Germania cauta medici specialisti pentru a pleca in Germania.Cerintele sunt cunostinte de limba germana B2(conversational/experime
PROTEST

04
2013
11

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel național pentru asigurarea asistenței stomatologice &ici
Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare

03
2013
31

Data de 20 martie marcheaza din acest an Ziua Mondiala a Sanatatii Dentare, in urma hotararii Federatiei Internationale a Medicilor Dentisti (World Dental Federation), care a decis
Dictionar stomatologic

P
?

peria interdentară În general, la un parodonţiu integru, regiunea interdentară este ocupată şi protejată de papila interdentară.Datorită arhitecturii vestibul

S
?

spasm Contracţie bruscă, involuntară şi violentă a muşchilor; convulsie. 

O
?

odontoclaste Sunt celule mari,multinucleate,cu citoplasma bogata in organite celulare,fiind specializate in procesul de resorbtie radiculara.
Boala muscaturii de capusa

Boala Lyme este o infectie cauzata de bacteria Borrelia burgdorferi, de aceea boala mai este numită Borelioza sau boala muscaturii de căpuşă.
Ea se manifestă prin: erupţie specifică roşie la locul muşcăturii de căpuşă, cefalee, frisoane şi febră, dureri generalizate, inflamaţie articulară şi artrită.  Boala Lyme este dificil de diagnosticat doarece ea seamănă cu alte boli. O erupţie caracteristică roşie, în formă de ţintă apare de obicei la locul muşcăturii de căpuşă, urmată de cefalee, frisoane, febră, dureri şi rigiditate a corpului.
Uneori muşcătura poate trece neobservată. Câteva săptămâni mai târziu, persoana prezintă paralizie facială, inflamaţie articulară, simptome neurologice numeroase şi, uneori, palpitaţii şi bloc cardiac, o stare în care impulsurile nu sunt conduse normal prin inimă. Medicul vă poate face un test de sânge pentru verificarea anticorpilor din organism dar testul nu este întotdeauna concludent.


Depistată la timp boala poate fi tratată cu medicamente. Dacă nu este tratată la timp, pot apărea complicaţii care să implice articulaţiile, inima şi sistemul nervos central şi periferic.


Tratamentul constă în antibiotice ca doxiciclină sau ampicilină. Aspirina şi alte medicamente antiinflamatoare pot ameliora inflamaţia articulară.
Când mergeţi în zone împădurite sau cu iarbă, purtaţi pantofi, haine deschise la culoare, pantaloni lungi, şosete, cămăşi cu mânecă lungă. Aplicaţi dezinfectant pentru căpuşe pe haine şi piele. Căutaţi-vă de căpuşe dvs şi animalul de casă pe care îl aveţi. Dacă le găsiţi, îndepărtaţile prin folosirea unei pensete, nu le zdrobiţi. Trageţi-o cu grijă şi complet. Dacă s-a ataşat de mai puţin de 24 de ore infecţia nu apare dar este bine să mergeţi la un medic. 
 

articol publicat in : 16-06-2008
Acasa | Intrebari frecvente | Noutati stomatologice | Dictionar stomatologic | Medic online | Medici stomatologi | Contact | Termeni si conditii |
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.sfatuldentistului.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.sfatuldentistului.ro sa consultati fie medicul Dumneavoastra, fie unul dintre medicii recomandati de noi.